nieuws

Hieronder vindt u de laatste nieuwsberichten over Veggielicious.

27 september 2012

Deelnemers Do-It-Yourself markt zijn gekend!

Van restyling van oude spullen tot artisanale kruidenbereidingen, van plantaardige cookies tot schitterende juwelen, van zelfgemaakte appelcider tot verzorgingsproducten,... de particulieren op de Do-It-Yourself markt brengen graag hun verhaal en nemen u mee in hun creatieve wereld! Neem een kijkje bij de exposantenlijst en ontdek welke leuke idee├źn u kunt opdoen om zelf aan de slag te gaan!

26 september 2012

Club FM brengt Veggielicious in de ether!

Beluister onze radiospot.

20 augustus 2012

Kook-het-voort

Clara Cleymans en Dimitri Leue zijn benieuwd naar ons Kook-het-voort en gaan de uitdaging aan! Nemen ze deel als duo of niet? Ze zijn alvast van plan om de lekkere vegetarische maaltijd te ontdekken, te bereiden en de kook-het-voort verder te zetten!

24 juli 2012

Het vlees van de toekomst

"Het vlees van de toekomst" wordt een pittig debat waar o.a. de Nederlandse professor Mark Post zal aan deelnemen en ons een toelichting zal geven over het onderzoek naar en de ontwikkeling van kunstvlees. Zal proefbuisvlees de enige optie zijn die ons rest? Posts team oogst de stamcellen uit slachtafval van runderen en laat ze uitgroeien tot lange, zeer dunne lapjes spierweefsel die een vaalwitte kleur hebben en bijna transparant zijn. Post mixt ze dan met bloed- en vetcellen om het concept 'vlees' qua smaak en uitzicht zo dicht mogelijk te benaderen. Hoe staat de reclamewereld, de bewuste consument, de verwerkende sector, de distributie en de kok hier tegenover? En wat is de visie van EVA? Je komt het allemaal te weten tijdens dit debat!

20 juli 2012

Avant-Première "Goed eten"

Dorien Knockaert is reporter bij De Standaard en bij gelegenheid de taartenbakster van de redactie. Ze kookt wanneer ze kan, maar wil ook weten wat ze eet. Een keukenprinses met een denkfrons. In haar dromen leeft ze van haar moestuin, boomgaard en zuurdesembrood uit de houtoven. In haar rijtjeshuis in Antwerpen is de werkelijkheid iets complexer. In "Goed eten", dat ze in avant-première voorstelt op Veggielicous, gaat ze op zoek naar een oplossing.

20 juli 2012

Meer chefs, meer kookdemo's

Naast Wim Ballieu en Dorien Knockaert verwelkomen we ook Kevin Storms van Restaurant Avalon die met plezier en liefde voor het vak en de producten zijn favoriet gerecht gaat klaarmaken.

18 juli 2012

The Dutch Weed Burger

De Nederlandse ecofabulous-ster, Lisette Kreischer, komt ons "The Dutch Weed Burger" voorstellen. Deze documentaire over de mogelijkheden van plantaardige voeding laat vooral zien dat vleesverlaters niet "iets" kwijt gaan geraken maar een nieuwe dimensie kunnen betreden op het gebied van eten. De documentaire The Dutch Weed Burger neemt je mee naar en totaal ander niveau van eetbeleving!

18 juli 2012

Tips om meer vegetarisch te gaan eten

Madame Zsazsa deelt haar ervaringen en geeft ons enkele leuke en handige tips mee om meer vegetarisch te eten!

7 mei 2012

Topchef op Veggielicious

Tijdens deze 1e editie van Veggielicious mogen we de gekende chef-kok Wim Ballieu, tv-kok en auteur van "Goe Gebakken met Wim Ballieu" verwelkomen. Wim stelt ons met plezier enkele eigen "plantaardige" creaties voor met een kookdemo!

2 mei 2012

Cook-it-forward

EVA lanceert cook-it-forward tijdens Veggielicous!

24 april 2012

Uitreiking Veggie Awards

11 april 2012

Gratis kinderopvang

Tijdens Veggielicious is er gratis kinderopvang! De kids kunnen er o.a. een workshop papier march volgen, initiatie circustechnieken en jongleren. Aanvullend kunnen ze genieten van een straattheathershow!